Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ - ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ

“ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ”
ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
Την Τρίτη 28/5/2013 πραγματοποιήθηκε στη Μαδρίτη το Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Διαδικτυακό / Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό. Υπό τον συντονισμό της οργάνωσης COFACE η οποία αποτελεί την συνομοσπονδία των Οργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Oικογένεια παρουσιάστηκαν οι καλές πρακτικές που εφαρμόζουν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τον Διαδικτυακό / Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “European Awareness Raising Campaign on Cyberbullying”.
Ανάμεσα σε 80 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη, την Ελλάδα εκπροσώπησαν οι κυρίες Λαμπρινή Κώνστα από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και η υπεύθυνη των διεθνών συνεργασιών του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Αυλωνίτη Ιωάννα, ως προσκεκλημένες του Κέντρου Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού, το οποίο συμμετέχει στο ως άνω πρόγραμμα.
Η κ. Αυλωνίτη παρουσίασε στους σύνεδρους τις δράσεις που έχει αναπτύξει Το Χαμόγελο του Παιδιού για τον Διαδικτυακό / Ηλεκτρονικό Εκφοβισμό με ιδιαίτερη έμφαση στο πρόγραμμα E-ABC (www.e-abc.eu),  την διαδικτυακή πλατφόρμα YOUSMILE (www.yousmile.gr) αλλά και τη νέα πρωτοβουλία του Συλλόγου για την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στο Σχολικό Εκφοβισμό, με τη συμμετοχή 17 φορέων από 12 χώρες της Ε.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου