Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ SOS 1056. ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 καθημερινά καλούν μαθητές και μαθήτριες αλλά και γονείς και εκπαιδευτικοί ζητώντας βοήθεια και στήριξη για θέματα εκφοβισμού που συμβαίνουν στο σχολείο.
Καθημερινές ιστορίες εκφοβισμού που βιώνουν τα παιδιά λόγω ύψους, πάχους, εθνικότητας, ταυτότητα αναπηρίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. Στη γραμμή καλούν κυρίως τα παιδιά ζητώντας συμβουλευτική υποστήριξη για την διαχείριση τέτοιων καταστάσεων. Ανάλογες κλήσεις γίνονται και από γονείς αλλά και εκπαιδευτικούς.
Επίσης ένας μεγάλος αριθμός κλήσεων προέρχεται από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και από Συλλόγους Διδασκόντων προκειμένου να πραγματοποιηθούν Διαδραστικές Παρεμβάσεις Πρόληψης στα σχολεία τους.
Η Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 στελεχώνεται αποκλειστικά από κοινωνικούς λειτουργούς και ψυχολόγους επιστημονικά προσανατολισμένους σε θέματα παιδιών. Οι κλήσεις είναι δωρεάν ενώ τηρούνται όλοι οι κανόνες εχεμύθειας και απορρήτου. Ωστόσο στη Γραμμή μπορεί να καλέσει κάποιος και ανώνυμα.
Για την πραγματικότητα του εκφοβισμού όπως αυτή καταγράφεται στην  Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 μίλησε στην εκπομπή του ALPHA 9.89 , «ΚΑΙ ΕΣΥ ΣΗΚΩΘΗΚΕΣ ΝΩΡΙΣ» με παρουσιαστή το Γιώργο Σμυρνή, η Ιωάννα Λαγουμιντζή κοινωνική λειτουργός και συντονίστρια της Γραμμής. Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούστε http://www.alpha989.com/Interview.aspx?a_id=58579

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου