Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΟΙΞΗΣ

Τη Δευτέρα 13/5/2013 ψυχολόγος από το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επισκέφτηκε και συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης για το φαινόμενο του εκφοβισμού.

Με οδηγό μια ιστορία 3 παιδιών που ενεπλάκησαν σε μια κατάσταση εκφοβισμού οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Άνοιξης παρακολούθησαν το προφίλ του παιδιού που εκφοβίζει, του παιδιού που εκφοβίζεται και του παιδιού που παρατηρεί. Τα παιδιά εντόπισαν  την  συναισθηματική κατάσταση των τριών εμπλεκόμενων και με τη γνώση που απέκτησαν κατέληξαν σε πρακτικές λύσεις που θα μπορούσαν να εφαρμόσουν σε ανάλογες καταστάσεις.
Ταυτόχρονα τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν τηλεφωνικά με κοινωνικό λειτουργό από την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά S0S 1056 οπού και ενημερωθήκαν για την λειτουργία της Γραμμής αλλά και έθεσαν ερωτήματα που τους απασχολούσαν. 
Για αντίστοιχες παρεμβάσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 ή μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης school@hamogelo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου